De ce nu trebuie sa desfunzi singur sifonul de pardoseala?

Sifonul de pardoseala este acel accesoriu sanitar care are rolul de a colecta surplusul de apa si de a-l directiona catre coloana principala de scurgere, astfel incat suprafata pardoselii sa ramana in permanenta uscata.

Infundarea canalelor de scurgere este o problema ce nu trebuie amanata. Blocajele vor impiedica eliminarea eficienta a apei, si pot cauza totodata refularea apei uzate in interiorul locuintei, iar acest lucru va avea efecte negative severe nu numai asupra integritatii structurale a locuintei, ci si asupra sanatatii celor dragi.

Desi este o problema ce trebuie remediata rapid, nu este recomandat sa intervii daca nu detii cunostinte in domeniul instalatiilor sanitare si nu ai experinta practica. Iata trei motive pentru care nu ar trebui sa intervii singur pentru desfundare sifon pardoseala:

Nu cunosti configuratia tevilor de scurgere 

Exista o varietate de configuratii posibile pentru scurgerile de pardoseala si fara a stii cu exactitate cum sunt dispuse, poti provoca daune mai mari prin incercarea de a indeparta singur blocajul format. 

In schimb, un instalator experimentat stie cum sa evalueze o scurgere de pardoseala, si mai important, va adapta metode specifice in functie de fiecare situatie pentru a aborda problema in cel mai eficient mod si fara a cauza alte neplaceri.

Trebuie sa fii foarte precaut cu utilizarea substantelor chimice din comert sau a altor metode casnice de desfundare pentru a evita depunerea acestora pe tevile de scurgere si amplificarea problemei. Incercarea de a desfunda singur sifonul de pardoseala poate provoca daune suplimentare ce vor necesita reparatii costisitoare.

Nu dispui de instrumente de diagnosticare adecvate

O scurgere de pardoseala cu functionare lenta sau care emana mirosuri neplacute este suficienta pentru a indica existenta unei probleme sanitare. Daca in trecut instalatorii se bazau pe intuitie si experienta pentru a identifica cauza infundarii canalului de scurgere, in prezent acestia sunt dotati cu instrumente moderne si performante care faciliteaza interventia. 

Dintre acestea, camera video este cea mai utila. Instalatorul va introduce o camera specializata in conducta de scurgere pentru a-i inspecta starea si a localiza problema. Aceasta nu numai ca permite identificarea blocajului, ci poate fi observata si compozitia acestuia. Sunt informatii esentiale necesare pentru a stabili modalitatea de interventie si abordare a problemei fara a afecta conducta de canalizare sau sistemul septic.

Nu detii echipamente specifice de interventie

Desi poti determina locatia blocajului, cu siguranta nu vei avea echipamentul potrivit de indepartare si curatate a acestuia. Utilizarea sarpelui de desfundat, a dispozitivului cu hidrojet sau a celui cu aer comprimat sunt metodele la care va recurge un instalator profesionist pentru desfundare sifon pardoseala in functie de complexitatea blocajului. 

Sarpele mecanic actionat electric este dotat cu mai multe capete speciale (spirala, arc, gheara) si este foarte eficient in indepartarea blocajelor masive. Dispozitivele cu hidrojet sunt instrumente profesionale care folosesc apa la presiune inalta pentru a elimina toate reziduurile de pe tevile de scurgere, iar aparatele cu aer comprimat folosesc dioxidul de carbon pentru dezintegrarea depunerilor acumulate. Utilizate corect, toate aceste dispozitive sunt eficiente in indepartarea blocajelor si curatarea tevilor fara a lasa urme sau zgarieturi pe acestea.

Incercarea de desfundare a sifonului de pardoseala fara a detine instrumente si echipamente specifice si fara o instruire adecvata nu numai ca ar putea amplifica problema, dar poate fi periculoasa pentru sanatatea familiei. Manipularea si curatarea necorespunzatoare a deseurilor poate avea efecte pe termen lung asupra sanatatii.

Este important ca problema instalatiilor sanitare sa fie corectata rapid si sa fie folosite echipamente si unelte adecvate pentru ca tevile sa fie curatate eficient si deseurile sa fie eliminate in mod corespunzator.

Apeleaza la un instalator sanitar pentru remedierea situatiei si asigurarea unei bune functionalitati a sifonului de pardoseala si a canalului de scurgere!

Mesterul Casei