De ce este important sa inlocuiesti instalatia electrica?

Daca locuiesti intr-un apartament vechi de peste 25 de ani sau daca sistemul electric actual nu poate satisface nevoile de energie ale familiei, atunci este timpul pentru inlocuirea instalatiei electrice.

Este esential ca toate cablurile electrice, conexiunile dintre acestea si circuitele aferente sa indeplineasca standardele de siguranta. Reparatiile electrice pe care le tot amani, problemele electrice pe pe care le ignori si nu actionezi, toate acestea pun in pericol functionalitatea locuintei si mai ales, siguranta familiei.

Lumini care palpaie sau se estompeaza, sigurante care se ard in mod regulat. intrerupatoare sau prize decolorate, fluctuatii de putere si declansarea repetata a intrerupatoarelor, miros de ars venind de la prize, senzatie de furnicaturi la atingerea unui cablu sau dependenta de prelungitoare, sunt cateva dintre semnele care indica necesitatea inlocuirii instalatiei electrice apartament 4 camere.

O instalatie electrica veche, uzata si deterioata este nu doar periculoasa ci si ineficienta. Iata cateva motive pentru care schimbarea acesteia este importanta:

Ofera mai multa siguranta 

Cablurile vechi si slab izolate pot provoca incendii si socuri electrice din cauza fluctuatiilor de putere. In plus, o suprasarcina poate arde sau topi firele afectand totodata si aparatele si dispozitivele electrice. Cablurile electrice noi au o capacitate de izolare mai buna, sunt mai rezistente si pot functiona in siguranta si eficient. 

Imbunatateste capacitatea electrica

Instalatia electrica veche nu este adaptata consumului si aparatelor electrice moderne. O suprasarcina poate provoca daune semnificative in locuinta, de la arderea echipamentelor electrice si pana la incendii. Prin schimbarea instalatiei electrice apartament 4 camere vei asigura o functionare corecta si in siguranta a tuturor dispozitivelor electrice.

Creste valoarea locuintei

O locuinta nerenovata si cu un sistem electric vechi are o valoare de piata scazuta. Schimbarea instalatiei electrice nu este doar un factor de siguranta, ci adauga valoare proprietatii tale din punct de vedere financiar.

Asigura confortul locuintei

Intreruperi de curent dese, functionare defectuoasa a sistemului de iluminat, socuri electrice, prize arse, nevoia constanta de prelungitoare, sunt cateva dintre problemele de natura electrica ce afecteaza linistea si siguranta unei locuinte. Schimbarea instalatiei electrice este cel mai bun moment pentru a personaliza spatiul de locuit si a asigura un confort sporit in propria casa. O altă priză lângă noptieră, întrerupătoarele de lumină în partea de sus și de jos a scărilor, iluminarea cu senzor de mișcare și întrerupătoarele de variație pot fi tot ce ai nevoie pentru a-ți transforma viața de zi cu zi. 

Reduce costurile cu energia 

Inlocuirea si modernizarea instalatiei electrice va imbunatati eficienta energetica a locuintei, ceea ce inseamna costuri reduse ale facturilor de utilitati. Cablurile electrice care functioneaza defectuos suprasolicita sistemele de alimentare si le determina sa lucreze mai mult pentru a furniza suficienta energie pentru aparatele conectate. Prin inlocuirea cablajului se va asigura un flux constant de energie ceea ce face ca toate dispozitivele electrice dintr-o locuinta sa fie mai eficiente din punct de vedere energetic. Altfel spus, dacă aparatele funcționează corect, consumă mai puțină energie, ceea ce implica economie de bani. 

Schimbarea instalatiei electrice apartament 4 camere este o actiune cu un grad ridicat de complexitate, ce trebuie efectuata numai de electricieni autorizati. Acestia sunt instruiti profesional si echipati corespunzator pentru a efectua verificarile necesare si a gasi solutia optima atat din punct de vedere al eficientei cat si din punct de vedere financiar.

Lucrarile de inlocuire a instalatiei electrice implica schimbarea cablurilor, modernizarea prizelor, intrerupatoarelor, impamantarea, inlocuirea tablourilor electrice, crearea de circuite suplimentare. Indiferent de sarcina, un electrician profesionist o poate face eficient, garantand in acelasi timp ca toate standardele si protocoalele de siguranta sunt respectate cu acuratete.

Mesterul Casei