Cand este necesara schimbarea instalatiei electrice

Functionarea corecta a instalatiei electrice este foarte importanta pentru orice tip de imobil, fie el cu destinatie comerciala sau rezidentiala. Conexiunile electrice nesigure si defecte reprezinta un real pericol de incendiu sau electrocutare.

Prin urmare, urmarirea starii si a vechimii instalatiei electrice ajuta la identificarea problemelor potentiale inainte ca acestea sa devina periculoase. Daca locuiesti intr-un apartament mai vechi de 30 de ani sau daca sistemul actual nu poate satisface nevoile de energie ale familiei, atunci este timpul pentru modernizarea acestuia.

Schimbarea instalatiei electrice apartament 3 camere este un proces complex ce necesita experienta si o buna cunoastere a reglementarilor in domeniul electric. Pentru a avea garantia unei lucrari sigure, eficiente si fiabile apeleaza doar la electricieni autorizati pentru orice tip de interventie electrica. Siguranta este prioritatea principala a fiecaruia, insa inlocuirea instalatiei electrice a unei locuinte are si alte avantaje functionale, precum:

  • imbunatateste eficienta energetica
  • reduce riscul unui incendiu electric
  • creste valoarea locuintei

Vei avea nevoie de ajutorul unui electrician cu experienta pentru inlocuirea instalatiei electrice si a-i creste capacitatea in conformitate cu numarul consumatorilor din locuinta. Iata cateva dintre semnele care indica necesitatea inlocuirii instalatiei electrice:

Lumini care palpaie si se estompeaza 

Luminile palpaitoare nu sunt intotdeuna cauzate de o defectiune a becului. Poate fi o defectiune a intrerupatorului, o slaba conexiune in doza care alimenteaza circuitul electric dedicat corpurilor de iluminat, un circuit supraincarcat sau poate indica o defectiune a cablurilor electrice. 

Socuri electrice

Daca simti vibratii sau furnicaturi atunci cand conectezi un aparat la o priza, solicita interventia urgenta a unui electrician. Este o problema care necesita atentia unui profesionist si care poate avea consecinte grave daca este ignorata. De regula, cauza o reprezinta impamantarea circuitului de priza. Pentru siguranta familiei si a locuintei, este important sa angajezi doar electricieni autorizati pentru inlocuire instalatie electrica apartament 3 camere.

Prize si intrerupatoare decolorate sau cu urme de ars

Întrerupatoarele si prizele care devin negre sau maro pot fi un semn al unei conexiuni slabe ce duce la apariatia unui arc electric. Daca decolorarea este insotita de un miros de ars, ar trebui sa opresti imediat alimentarea cu energie electrica si sa soliciti ajutor profesional. Nu trebuie sa utilizezi niciodata o priza care si-a schimbat culoarea, prezinta semne de topire a plasticului sau emite un miros puternic de ars deoarece prezinta un risc crescut de electrocutare.

Declansarea in mod repetat a intrerupatoarelor

Daca in mod regulat se declanseaza intrerupatoarele sau se ard sigurantele inseamna ca instalatia electrica este subdimensionata si nu este proiectata pentru un consum mare de energie. Sigurantele automate opresc alimentarea circuitului electric ori de cate ori sistemul este supraincarcat ca masura de protectie pentru a evita un incendiu. Declansarea frecventa a intreruptoarelor indica o problema majora ce necesita interventia unui electrician calificat. 

Nevoia constanta de prelungitoare

Daca folosesti intotdeauna prelungitoare pentru a conecta aparatele electrice, inseamna ca numarul de prize nu este suficient pentru nevoile actuale si este necesara o modernizare si o extindere a instalatiei. Pentru siguranta familiei si a locuintei, contacteaza un profesionist in domeniul electricitatii pentru schimbare instalatie electrica apartament 3 camere.

Instalatia electrica este responsabila pentru buna functionare a tuturor echipamentelor si dispozitivelor alimentate cu energie electrica din locuinta, de aceea modernizarea si intretinerea corespunzatoare a acesteia este esentiala pentru a crea un mediu sigur, lipsit de tot felul de pericole.

Mesterul Casei