Ce riscuri implica o instalatie electrica veche

Siguranta instalatiei electrice trebuie sa ramana o prioritate. Cablurile uzate sau deteriorate prezinta un risc ridicat de incendiu sau electrocutare, motiv pentru care este recomandat ca la intervale regulate de timp sa efectuezi verificarea acestora iar instalatiile electrice vechi de peste 25 de ani sa fie schimbate.

Verificarea si inlocuirea in timp util a instalatiei electrice sunt esentiale pentru siguranta familiei si integritatea locuintei. Declansarea repetata a intrerupatoarelor, lumini care palpaie sau se estompeaza atunci cand pornesti diverse aparate electrice, prize sau intrerupatoare decolorate sau care bazaie, miros de ars venind de la prize sau intrerupatoare, toate sunt semne ale unei instalatii electrice ce functioneaza defectuos. Solicita interventia rapida a unui electrician pentru remedierea situatiei si inlocuire instalatie electrica garsoniera!

Iata cateva dintre pericolele unei instalatii electrice vechi ce pot provoca daune semnificative in locuinta sau grave accidente electrice:

Circuite electrice supraincarcate

Datorita progresului tehnologiei, numarul aparatelor si dispozitivelor electrice dintr-o locuinta este din ce in ce mai mare, iar instalatiile vechi nu au fost proiectate pentru a sustine consumul de energie din prezent. Supraincarca circuitelor electrice poate cauza  deteriorarea dispozitivelor electrice, de aceea este indicat sa soliciti interventia rapida a unui electrician. 

Izolatie electrica veche sau slaba

Izolarea cablurilor electrice se deterioreaza si se uzeaza in timp, ceea ce face ca majoritatea locuintelor vechi sa se confrunte cu aceasta problema. O izolare slaba expune firul si poate provoca socuri electrice, scantei si chiar incendii. Prin urmare, este esential ca problema sa fie identificata si remediata in cel mai scurt timp.

Angajarea unui electrician autorizat pentru inlocuire instalatie electrica garsoniera este solutia potrivita pentru a preveni riscurile pe care le implica problemele de natura electrica si totodata pentru a reduce risipa de energie cauzata de o instalatie electrica invechita.

Lipsa impamantarii electrice

Principalul scop al procesului de impamantare a firelor este de a preveni socurile electrice, prin urmare, este vital pentru fiecare locuinta sa aiba impamantare. Totodata, impamantarea electrica protejeaza aparatele electrocasnice si instalatia electrica impotriva fluctuatiilor de curent, nefiind supuse la riscul de a se strica sau chiar de a provoca incendii. 

Socuri electrice

Socul electric este un alt pericol la care te expui atunci cand interactionezi cu o instalatie electrica veche. Daca intampini un disconfort atunci cand corectezi un aparat electric la o priza, este posibil sa te confruncti cu o problema care necesita atentia unui electrician profesionist. Pentru determinarea si corectarea sursei problemelor electrice, solicita intotdeauna interventia unui electrician autorizat.

In mod normal o instalatie electrica bine proiectata si executata trebuie sa asigure o functioare fiabila pentru o lunga perioada de timp, insa aceasta este posibila cu verificari si mentenante regulate. Nu neglija semnele care sugereaza ca exista probleme de functionare a instalatiei electrice si solicita interventia unui profesionist pentru schimbare instalatie electrica garsoniera

Inlocuirea instalatiei electrice care prezinta riscuri in exploatare este esentiala pentru siguranta familiei prin prevenirea potentialelor accidente si, de asemenea, imbunatateste eficienta energetica a locuintei, putand astfel sa economisiti sume importante la facturile de energie. 

Mesterul Casei