Ce beneficii iti aduce schimbarea instalatiei electrice

O instalatie electrica invechita si uzata nu este doar un inconvenient, ci este in primul rand o problema de siguranta. Daca nu este modernizata si adaptata corespunzator numarului de consumatori, aceasta prezinta un risc ridicat de aparitie a problemelor de natura electrica. 

Schimbarea instalatiei electrice este menita sa asigure functionarea corecta si in conditii de siguranta a tuturor echipamentelor si dispozitivelor electrice, dar si protejarea locatarilor si a bunurilor din locuinta impotriva pericolelor electrice. Sistemul electric este foarte complex, de aceea orice tip de interventie trebuie realizata de personal calificat cu o buna pregatire in domeniu. Astfel, pentru inlocuire instalatie electrica apartament 2 camere, solicita intotdeauna serviciile unui electrician autorizat!

Instalatia electrica este proiectata sa reziste multi ani, insa uzura echipamentelor, coroziunea sau incarcarea excesiva a circuitelor duc la deteriorarea acesteia. Este important de retinut ca orice semn de functionare defectuoasa a instalatiei electrice necesita interventia urgenta a unui electrician. Iata cateva dintre acestea:

  • declansarea frecventa a sigurantelor
  • lumini care palpaie si se diminueaza in intensitate
  • vibratii sau furnicaturi la atingerea unui intrerupator 
  • miros de ars provedind de la un aparat electric
  • prize care bazaie, decolorate sau cu urme de ars
  • intrerupatoare care sunt calde la atingere, etc.

Pentru eliminarea riscurilor de incendiu sau electrocutare cauzate de o functionare defectuasa a instalatiei electrice, dar si pentru eficientizarea functionarii si asigurarea unui confort sporit, este indicat sa optezi pentru a o inlocuirea acesteia si sa soliciti interventia unui electrician autorizat.

Care sunt beneficiile inlocuirii instalatiei electrice?

Cele mai multe proprietati nu au fost concepute pentru a satisface cerintele electrice moderne, iar cablurile si sigurantele cu care sunt prevazute sunt motiv de ingrijorare deoarece prezinta risc ridicat de incedii sau socuri electrice. Altfel spus, o instalatie electrica invechita si uzata nu este doar periculoasa ci si ineficienta. Cele mai importante beneficii aduse de inlocuirea instalatiei electrice sunt:

Cresterea sigurantei. Siguranta sporita este unul dintre cele mai mari avantaje ale modernizarii sau inlocuirii instalatiei electrice. Riscurile de incendiu sau accidente electrice pe care le implica cablurile vechi si deteriorate, o instalatie subdimensionata sau o functionare defectuasa a panoului electric sunt majore si nu trebuie neglijate. 

Crearea de circuite suplimentare. Schimbarea instalatiei electrice apartament 2 camere implica atat inlocuirea cablurilor si actualizarea tabloului electric, cat si adaugarea de circuite suplimentare si, prin urmare, instalarea mai multor prize si intrerupatoare pentru a sustine aparatele si dispozitivele electrice din locuinta. De asemenea, se pot adauga circuite dedicate pentru aparatele de mare putere, precum frigiderul, plita si cuptorul electric, aparatul de de aer conditionat, etc. 

Flux constant de energie. O instalatie electrica subdimensionata si un panou proiectat pentru un numar limitat de consumatori duc la o putere inconsecventa reflectata intr-o supraincarcare a circuitelor, declansarea in mod repetat a intrerupatoarelor, lumini care palpaie si alte probleme de natura electrica. Prin urmare, prin inlocuirea instalatiei electrice va asigura un flux mai constant de energie in fiecare zi pentru o functionare corecta a tuturor dispozitivelor si aparatelor electrice.

Cerintele moderne in materie de electriciate nu pot fi satisfacute de o instalatie ce a fost proiectata pentru un numar limitat de consumatori. Schimbarea instalatiei electrice apartament 2 camere se va realiza tinand cont de dimensiunea locuintei si necesitatile de alimentare cu energie electrica, de numarul de consumatori si necesarul de surse de alimentare, de locul si puterea prizelor si a intrerupatoarelor, precum si de numarul si locul corpurilor de iluminat fixe. Instalatia electrica trebuie sa fie astfel proiectata incat sa functioneze eficient o perioada indelungata, de aproximativ 40-50 de ani.

Mesterul Casei