Iluminatul locuintei – o parte integranta a designului interior

Iluminatul este un instrument important in amenajarea interioara si nu trebuie niciodata trecut cu vederea. Modul in care este incorporata lumina in interiorul unei locuinte defineste starea de spirit a utilizatorului si totodata adauga eleganta si rafinament intregului spatiu.

Iluminarea adecvata asigura o atmosfera calda, primitoare si functionala. Prin urmare, selectarea luminii potrivite este un element cheie in designul interior, deoarece imbunatateste intregul aspect al unei incaperi – de la mobilier, pardoseala, accesorii pana la finisaje si texturi. Utilizarea creativa a luminii este, de fapt, un element important in proiectul de decorare al locuintei. 

Implementeaza diferite tipuri de lumini si alege corpurile de iluminat potrivite pentru a completa aspectul si decorul incaperii! Acorda o atentie speciala modului in care este realizat montajul corpurilor de iluminat pentru a te bucura de o buna functionalitate a acestora si solicita interventia unui electrician autorizat! Selectarea luminii potrivite te ajuta sa obtii un echilibru perfect intre stil, confort si functionalitate. 

Ce tipuri de iluminat poti utiliza in amenajarea locuintei

Lumina potrivita poate avea un mare impact asupra felului in care te simti intr-un anumit spatiu si asupra modului in care iti desfasori activitatile. Exista mai multe tipuri de iluminat si o varietate de moduri in care acesta poate fi implementat intr-o incapere pentru a crea interioare frumoase si functionale. Iata care sunt acestea:

Iluminat general

Este folosit pentru a crea o lumina generala si uniforma pe intreaga suprafata a unei incaperi. Reprezinta acea lumina clasica utilizata pentru activitatile de zi cu zi, si poate fi atat o lumina rece, cat si o lumina calda. O lustra suspendata, un panou LED sau alte tipuri de lampi de iluminat pot face acest lucru, daca sunt instalate corespunzator. Buna functionalitate a unui corp de iluminat este direct proportionala cu modul de realizarea al montajului. Pentru a te asigura ca beneficiezi de o lucrare sigura si eficienta, solicita interventia unui electrician autorizat pentru montaj corpuri de iluminat!

Iluminat ambiental

Utilizata in mod corect, lumina ambientala ofera stralucire incaperilor si creeaza un cadru perfect pentru relaxare. Efectul este cu atat mai intens atunci cand este folosita o lumina calda. Lampadarele, lampile si veiozele, spoturile incastrate sau benzile LED pot modifica atmosfera camerei pentru a obtine aspectul si senzatia pe care o doresti.

Iluminat de accent

Este acel tip de lumina care evidentiaza trasaturile arhitecturale ale unei incaperi sau diverse obiecte de decor. Un tablou, o piesa de mobilier, o planta sau un simplu element de decor pot fi aduse in prim-plan prin utilizarea iluminatului de accent. Spoturile cu halogen pe sina sau directionale, aplicele sau lampile de masa sunt acele corpuri de iluminat pe care le poti folosite in acest sens.

Pentru a obtine atmosfera si efectul dorit, este important ca instalarea corpurilor de iluminat sa fie una potrivita, in conformitate cu specificatiile producatorului si tinand cont de regulile de siguranta in domeniul electric. Un electrician calificat va executa montajul corpurilor de iluminat rapid, sigur si cu simt de raspundere. 

Iluminat de lucru

Incorporata in designul interior, lumina de lucru o regasim in zonele cu activitati care necesita atentie si concentrare  din partea noastra. O regasim la birou, in bucatarie, intr-o sala de fitness, sau oriunde este nevoie de lumina suficienta pentru a duce la bun sfarsit indatoririle si pasiunile. Se pot utiliza corpuri de iluminat suspendate, lampi de birou sau portabile, benzi LED montate deasupra spatiului de lucru.

Inovatia continua in domeniul iluminatului ofera proprietarilor de locuinte si designerilor numeroase optiuni atunci cand vine vorba de selectarea luminii adecvate pentru a crea atmosfera potrivita spatiului lor. Iluminarea potrivita transforma o locuinta intr-o combinatie perfecta de functionalitate si stil.

Mesterul Casei