Ce trebuie sa faci cand scurgerea de la cada este infundata

Apa din cada se scurge lent sau se ridica deasupra picioarelor in timpul dusului? Canalalul de scurgere emana un miros urat? Cu siguranta te confrunti cu o problema sanitara ce nu trebuie amanata.

Refulari ale apei uzate, mirosuri neplacute, aparitia mucegaiului, sunt doar cateva dintre consecintele unui canal de scurgere infundat.

Poti incerca remedierea situatiei utilizand o pompa manuala pentru desfundat, poti folosi solutii preparate in casa pe baza de bicarbonat de sodiu si otet sau chiar substante speciale din comert, cu toate acestea, niciuna dintre aceste metode nu este la fel de eficienta ca interventia unui instalator profesionist pentru desfundare cada de baie. Cu cat apelezi mai devreme la un specialist cu atat vei avea din nou o cada functionala. 

De ce este recomandat sa contactezi un instalator

Infundarea canalelor de scurgere este adesea cauzata de depunerile de sapun, resturi alimentare, murdarie, par sau orice alt produs de igiena. Aceasta acumulare de reziduuri reduce debitul de apa si emana un miros neplacut in locuinta. Apa contaminata si mucegaiul pot provoca mari probleme persoanelor care sufera de astm sau alergii, de aceea o astfel de problema trebuie remediata cu prioritate.

Contactarea unui instalator autorizat este cea mai buna optiune pentru desfundare cada de baie. Acesta detine instrumentele si echipamentele profesionale nu numai pentru a indeparta blocajul, ci si pentru a curata tevile si a preveni infurdarile viitoare. In functie de complexitatea problemei, acesta poate interveni cu:

Sarpe de desfundat actionat manual – este un cablu lung care are la unul dintre capete un maner, iar la celalalt este atasat un carlig in forma tirbuson. Acesta este introdus in canalul de scurgere si prin rotiri repetate va sparge blocajul si va elibera cursul de scurgere al apei uzate. Dispozitivul este eficient pentru a elimina blocajele minore formate aproape de orificiul de scurgere.

Sarpe de desfundat motorizat – functioneaza pe acelasi principiu ca si sarpele actionat manual, insa motorizarea si alimentarea automata faciliteaza miscarea cablului si asigura o mai mare putere de curatare a depunerilor acumulate pe tevi. Este adesea folosit pentru tevi mai mari sau blocaje masive si complexe. Trebuie utilizat cu mare raspundere pe tevile vechi si corodate deoarece prin forta sa poate desprinde bucati de metal din acestea si situatia se poate inrautati.

Camera video – permite inspectarea tevilor si identificarea cu exactitate a cauzei blocajului si localizarea acestuia. Astfel, acesta poate stabili modalitatea de interventie si instrumentele necesare.

Dipozitiv cu hidrojet trimite apa sub presiune prin tevi pentru a indeparta blocajele formate, asigurand si o curatare eficienta a canalelor de scurgere. Puterea apei ajuta la eliminarea reziduurilor de pe peretii conductelor, prin urmare, nu numai ca remediaza o scurgere infundata, dar previne probabilitatea viitoarelor infundari sau deteriorari mai grave ale conductelor.

Canalele de scurgere infundate pot cauza locuintei probleme structurale majore si pot afecta chiar sanatatea familiei. Desi poate fi tentant sa abordezi singur o astfel de problema, acest lucru poate agrava situatia. O scurgere infundata necesita o gama larga de instrumente, precum si profesionisti instruiti in utilizarea lor.

Daca ai observat ca scurgerea de la cada este infundata, solicita interventia unui profesionist! Un instalator autorizat  este instruit pentru a desfunda in conditii de siguranta canalele de scurgere, si in plus, poate asigura o intretinere regulata a acostora si poate oferi sfaturi pentru a pastra locuinta in siguranta, departe de problemele instalatiilor sanitare.

Mesterul Casei