Cand ar trebui sa apelezi la un electrician non-stop?

Problemele electrice pot avea consecinte grave daca nu sunt tratate corespunzator. Ignorate sau amanate, acestea reprezinta un real pericol pentru siguranta familiei si integritatea locuintei.

Defectiunea echipamentelor electrice, cablarea defectuoasa sau supraincarcarea circuitelor sunt printre principalele cauze ale incendiilor dintr-o locuinta. De aceea, orice semn care indica existenta unei probleme electrice necesita atentie imediata din partea unui electrician profesionist.

Daca ai nevoie de servicii electrice de urgenta, un electrician non stop este solutia potrivita. Noaptea tarziu sau in weekend, acesta va interveni pentru remedierea defectiunilor si pentru a asigura linistea si confortul din locuinta. Iata cateva dintre problemele de natura electrica ce necesita interventia urgenta a unui electrician: 

Prize si intrerupatoare care vibreaza, emit scantei sau din care iese fum 

Este una dintre cele mai periculoare situatii de urgenta. O instalatie electrica care a luat foc si produce fum prezinta un risc major de incendiu. Intrerupe intotdeauna alimentarea cu energie cand simti miros de ars sau observi urme de fum la orice priza electrica si contacteaza urgent un electrician!

Miros de cablu ars

Un miros de ars este cel mai evident semn al unei urgente electrice. Firele care ard au un miros distinct de metal sau plastic, greu de confundat. Cauza poate fi supraincalzirea circuitelor si prezenta unui electrician este imperativa. Ignorarea unei astfel de situatii poate duce cu usurinta la o problema fatala. Opriti curentul si sunati un electrician diponibil 24 de ore din 24!

Lumini palpaitoare 

Pot indica existenta unor conexiuni slabe in sistemul electric, dar poate fi si o problema cu cablarea in sine. Daca observi ca toate luminile clipesc si dispozitivele electronice functioneaza defectuos, insemna ca circuitele electrice sunt supraincarcata si trebuie reparate sau inlocuite.

Declansarea in mod repetat a intrerupatoarelor

Intrerupatoarele sunt proiectate sa declanseze si sa opreasca alimentarea atunci cand sunt supraincarcate, pentru a preveni astfel supraincalzirea circuitelor electrice si implicit pericolele de incendiu. Daca intrerupatorul se declanseaza rar, aceasta indica probabil doar o suprasarcina, insa declansarea in mod repetat necesita interventia unui electrician autorizat pentru a evalua intregul sistem electric.

Zgomote in tabloul electric  

In mod obisnuit, atunci cand este detectat un potential pericol, intrerupatorul se declanseaza si opreste alimentarea cu energie electrica. Un tablou electric care bazaie sau emite zgomote ciudate este un indiciu al unei defectiuni electrice. Nu te expune riscurilor pe care la implica electicitatea si contacteaza un electrician non-stop atunci cand panoul electric nu functioneaza corect! 

Lipsa energiei electrice

Daca toate luminile din locuinta se sting brusc si nu din cauza furnizorului de energie, acest lucru poate fi cauzat de o supraincarcare a circuitului electric, de existenta unor probleme de cablare sau poate indica un scurtcircuit undeva in dispozitivele electrice din locuinta. Si in acest caz, ar trebui sa suni un electrician de urgenta cat mai curand posibil.

Tablou electric fierbinte 

Cablurile electrice sunt rezistente si robuste, fiind nevoie de un un curent puternic pentru a incalzi tabloul electric. Pentru supraincalzirea instalatiei electrice se impun masuri de siguranta urgente. Intrerupe orice alimentare cu energie electrica si solicita interventia unui electrician non-stop. 

Furnicaturi la atingerea diverselor dispozitive electrice

Socurile electrice care apar atunci cand pornesti sau opresti un dispozitiv electric pot fi cauzate de o impamantare necorespunzatoare, de o defectiune a aparatului sau ar putea indica existenta unei probleme de cablare. Contacteaza un electrician pentru a rezolva problema!

Siguranta ar trebui sa fie prioritatea numarul unu, atunci cand vine vorba de electricitate. Daca observi oricare dintre semnele de avertizare de mai sus, contacteaza imediat un electrician non-stop. Amanarea sau ignorarea problemelor de natura electrica pot duce la daune semnificative sau chiar accidente.

Un electrician disponibil 24 de ore din 24 impiedica situatiile de urgenta sa se transforme in dezastre.

Mesterul Casei