Criterii de selectie a unei baterii sanitare de bucatarie

Alegerea bateriei sanitare potrivite nu numai ca va spori functionalitatea bucatariei, ci este si un important element de design, o expresie a stilului tau.

Exista multe optiuni disponibile in ceea ce priveste bateria de bucatarie. Atunci cand faci selectia acesteia, este indicat sa iei in considerare mai multe criterii: designul, calitatea materialelor si functionalitatea.

Un instalator sanitar te poate ajuta cu sfaturi practice in alegerea variantei potrivite, dar si cu realizarea unui montaj corect si eficient pentru a functiona la parametri proiectati.

Designul

Este important sa alegi o varianta care va completa stilul bucatariei. Ai o bucatarie traditionala, moderna sau in stil industrial? Asigura-te ca alegi un model compatibil stilistic cu restul bucatariei. Poate fi o baterie industriala, moderna sau minimalista, cu tonuri naturale si un finisaj care imita piatra sau nisipul, clasica si eleganta, colorata sau in tonuri neutre. Bateria de chiuveta este un element central al bucatariei, tocmai din acest motiv este important sa alegem una in concordanta cu aspectul incaperii. 

Calitatea materialelor

Bateria sanitara ar trebui sa respecte liniile bucatariei atat stilistic cat si estetic. Astfel, materialul din care este confectionata trebuie sa se potriveasca incaperii. Din fericire exista multe optiuni disponibile: inox, alama, bronz sau plastic, important este sa te informezi despre fiecare. Cu siguranta durabilitatea este o caracterista importanta in alegerea unei baterii. Asigura-te ca alegi un model rezistent atat la fortele mecanice cat si la coroziune.

Functionalitatea

O baterie de bucatarie trebuie sa fie practica si comoda in manipulare. Pe piata exista mai multe optiuni astfel ca modul in care pornesti si opresti apa sau controlezi temperatura, este acum la alegerea ta. Poti alege o baterie de bucatarie cu dubla comanda, cu monocomanda, cu sistem de atingere sau senzor de miscare. Deasemenea dimensiunea, forma si mobilitatea tijei robinetului vor influenta atat modul in care folosesti chiuveta cat si confortul tau. Sunt disponibile baterii cu tija standard, tija inalta sau tija extensibila. Bateriile moderne sunt realizate pentru a indeplini mai multe functii concomitent si prin urmare pentru a reduce efortul depus in utilizarea acesteia. Acestea asigura o curgere mult mai eficienta si economica a apei, iar acest lucru se va observa chiar de la primele utilizari.

Indiferent daca inlocuiesti o baterie veche sau instalazi una intr-o bucatarie noua, acorda o atentie sporita procesului de montaj al acesteia. Alege servicii profesionale de montaj baterie chiuveta oferite de un instalator autorizat. Pregatirea si experienta acestuia garanteaza o lucrare reusita si o buna functionalitate pe termen lung.

In functie de tipul de montaj al bateriei, poti alege fie un model cu fixare pe chiuveta fie cu fixare pe perete, tinand cont insa si de compatibilitatea chiuvetei si posibilitatea de relocare a instalatie de apa.

Schimbarea bateriei de bucatarie este o modalitate de a reimprospata designul bucatariei si a modifica aspectul intregului spatiu. Accesoriile ocupa un rol foarte important in planul de amenajare al oricarei bucatarii, deoarece contribuie la conturarea atmosferei din incapere. 

Este indicat sa analizezi cu atentie finisajele si caracteristicile produsului si sa realizezi un montaj corect al acesteia pentru o functionare optima si indelungata. 

Mesterul Casei