Ar trebui sa chemi instalatorul pentru o scurgere infundata?

Un canal de scurgere infundat este o problema frustranta care se poate intampla oricand. Iar in astfel de momente trebuie sa decizi daca poti gestiona singur o situatie de acest gen sau ar trebui sa apelezi la un specialist in instalatii sanitare.

Primul pas este sa evaluezi complexitatea problemei iar acest lucru necesita sa incerci cateva metode simple de curatare a scurgerii. Poti incepe prin a aduna toate resturile la care poti ajunge folosind o pereche de manusi, poti utiliza o pompa de desfundat sau poti incerca cu substante speciale din comert. Desi pare o solutie rapida si ieftina, aceasta ar putea deteriora conductele, ducand la amplificarea problemei. Daca blocajul este format pe tevile de scurgere ale chiuvetei, va trebui dezasamblat si curatat sifonul – teava in forma de U din dulapul de sub chiuveta. Poti incerca sa realizezi singur operatiunea, insa exista riscul sa nu poti reatasa corect tevile si sa apara scurgeri ale apei uzate pe la imbinari.

Cand trebuie sa chemi instalatorul?

Orice moment este bun pentru a apela la un instalator. Adesea este greu de determinat cat de grava este situatia, insa un specialist poate diagnostica si remedia eficient orice problema. Iata cateva dintre semnele evidente care indica necesitatea contactarii unui instalator pentru desfundare scurgere

Canale de scurgere blocate

Cand observi ca apa din chiuveta, cada, dus sau toaleta incepe sa se scurga lent sau chiar deloc, ar trebui sa soliciti interventia unui instalator inainte ca situatia sa se inrautateasca. Apa uzata ar putea sa refuleze si sa inunde locuinta ducand la daune mult mai mari. 

Miros de canalizare in locuinta

Existenta unui blocaj in canalele de scurgere face ca apa sa stagneze iar depunerile acumulate pe tevi incep sa se descompuna. Daca vei observa un miros neplacut venind de la chiuveta, baie sau dus, nu-l ignora pentru ca nu va disparea de la sine! Cheama rapid un instalator calificat!

Sunete galgaitoare venind de pe canalele de scurgere

Cand un canal de scurgere este blocat, apa nu poate trece liber prin el si acest lucru duce la aparitia unor zgomote specifice. Sunetele galgaite indica existenta unor goluri de aer in tevi avand drept cauza depunerile acumulate in timp. Pentru a remedia situatia si a asigura buna functionalitate a canalelor de scurgere contacteaza un instalator autorizat!

Toaleta functioneaza defectuos

Daca fluxul apei pe canalul de scurgere este obstructionat, apa curata si apa uzata ajung sa se combine, iar amestecul revine pe teava si duce la revarsarea vasului de toaleta. Nu numai ca apa uzata contine bacterii daunatoare sanatatii tale, dar poate provoca si daune ireversibile proprietatii.

Acumularile de resturi alimentare, grasimi si uleiuri, fire de par, sapun sau alte produse de igiena pe tevile de scurgere duc in timp la formarea unor blocaje care impiedica fluxul de scurgere al apei uzate. Oricat de minore ti se par aceste probleme, ele pot cauza rapid un adevarat dezastru. Echipat cu instrumente speciale, un instalator autorizat va interveni pentru remedierea eficienta a problemei si va realiza o curatare profesionala a canalelor de scurgere pentru a asigura o buna functionalitate a acestora. In functie de complexitatea problemei, el poate interveni cu:

  • sarpe de desfundat – este foarte eficient in indepartarea blocajelor masive
  • dispozitiv cu hidrojet (presiunea apei) – utilizeaza curenti de apa de inalta presiune pentru a indeparta blocajele si a curata complet toate obstacolele, inclusiv parul, resturile de sapun si depozitele de minerale.
  • dispozitiv cu aer comprimat – foloseste dioxidul de carbon pentru a debloca scurgerile infundate prin dezintegrarea depunerilor acumulate. Functioneaza rapid si eficient si nu lasa urme sau zgarieturi pe tevi.
  • inspectie video – ajuta la identificarea locul si a cauzei blocajului, iar instalatorul va putea stabili cea mai eficienta si mai putin costisitoare metoda de remediere a problemei.

Nu ignora semnele unei instalatii cu probleme si ia din timp masurile potrivite pentru a evita daunele si neplacerile pe care aceasta le poate crea. Un instalator autorizat poate interveni in a remedia situatia si a asigura functionalitatea canalelor de scurgere, oferind totodata sfaturi utile si profesionale.

Mesterul Casei