Etapele de montaj ale unei chiuvete de bucatarie

Instalarea unei chiuvete de bucatarie nu este un proces simplu. Este nevoie de timp si efort, dar si cunostinte specifice, de aceea este recomandat sa apelezi la expertiza unui instalator profesionist.

Montajul unei chiuvete implica masuratori precise, taierea tevilor, conectarea conductelor de apa si de scurgere, conectarea masinii de spalat vase si multe altele. Daca nu sunt realizate corect conexiunile, pot aparea probleme in functionarea chiuvetei dar si a masinii de spalat vase. O chiuveta de bucatarie montata incorect poate provoca multe daune intr-o locuinta. Canalele de scurgere se pot bloca si pot duce la inundatii sau la aparitia unor mirosuri neplacute de canalizare care pot afecta sanatatea familiei. Daca iti doresti o interventie rapida si sigura pentru montaj chiuveta de bucatarie, apeleaza la un instalator autorizat.

Instalarea sau inlocuirea unei chiuvete de bucatarie presupune parcurgerea unor etape specifice ce necesita indemanare, unelte specifice si experienta, astfel:

  1. Masurarea spatiului in care se instaleaza chiuveta

Se incepe prin a masura latimea, lungimea si adancimea chiuvetei. Daca bucataria este noua, zona chiuvetei ar fi trebuit deja stabilita in planul de executie al acesteia. In cazul in care chiuveta este inlocuita din cauza unei defectiuni sau ca urmare a unor lucrari de modernizare, accesoriile si componentele acesteia vor trebui inlaturate pentru a putea fixa noua chiuveta. Un instalator profesionist va putea face cu usurinta orice ajustari necesare pentru a se asigura noua chiuveta se fixeaza corect in orificiu.

  1. Inlaturarea instalatiei anterioare

Inainte de a desface vechea chiuveta, se vor inchide mai intai supapele pentru alimentarea cu apa, apoi se va scurge toata apa ramasa pe conducta intr-o galeata. Utilizand o cheie pentru tevi se vor scoate conductele vechi, chiuveta si toate componentele sale. Se curata bine zona de orice urma de chit si abia apoi se poate fixa noua chiuveta in locul stabilit. Un specialist realizeaza o astfel de interventie in conditii de siguranta si te poti bucura de o buna functionalitate a noii chiuvete. 

  1. Montarea tevilor

De regula, exista trei tevi de scurgere atasate la fiecare chiuveta, care formeaza o sectiune in T. Se masoara tevile si se vor taia la lungimile necesare.  Se conecteaza toate conductele de scurgere in mod corespunzator si apoi se monteaza conductele de alimentare cu apa calda si rece. Actiunea de montaj chiuveta bucatarie este supusa anumitor riscuri daca nu este efectuata corespunzator. Pentru siguranta si eficienta, solicita interventia unui profesionist!

  1. Verificarea eventualelor scurgeri

Pentru a verifica eventualele scurgeri, se va lasa apa sa curga si urmarind cu atentie eventualele scurgeri in jurul conectorilor si al colectorului de grasime. Daca sa observa o scurgere, se izoleaza aceste puncte prin strangerea corecta a conectorilor.

Cand trebuie inlocuita chiuveta de bucatarie?

Daca vechea chiuveta de bucatarie prezinta semne accentuate de uzura sau este deteriorata, atunci este indicat sa o inlocuiesti. Repararea acesteia este mai costisitoare si mai putin durabila in timp. In plus, o chiuveta noua aduce un plus de valoare bucatariei si mai mult confort in utilizare. 

Pentru a te bucura de o buna functionalitate a chiuvetei de bucatarie alege un profesionist pentru instalarea si intretinerea ei. Vei avea astfel garantia unei lucrari sigure si poti conta pe folosirea unor materiale de calitate.

[elfsight_popup id=”2″]

Mesterul Casei